Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи заместник-председатели на Окръжен съд – Пловдив и на Районен съд – Хасково

17 януари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от Закона за съдебната власт, назначи Весела Евстатиева – съдия в Окръжен съд – Пловдив, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Пловдив, ръководител на Наказателно отделение, считано от датата на встъпване в длъжност.

Съдия Евстатиева има над 23 години юридически стаж, от които почти 20 години като съдия по наказателни дела. Кариерата ѝ започва като младши съдия в Окръжен съд – Пловдив в периода 23.10.2000 г. – 10.09.2001 г., след което е съдия в Районен съд – Пловдив, а от 12.06.2017 г. правораздава в окръжния съд.

На същите основания Христина Жисова – съдия в Районен съд – Хасково, е назначена за „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда. Тя има над 7 години юридически стаж в органите на съдебната власт, включително в Районна прокуратура – Харманли и Районна прокуратура – Хасково. На 19.07.2021 г. е встъпила в длъжност „съдия“ в Районен съд - Хасково. Повече от 10 години е предходният ѝ стаж като юрист в Областна администрация – Хасково, като дознател и старши разследващ полицай в ОД на МВР – Хасково.

Кандидатурите са предложени от административните ръководители на двата съда.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд