Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС преназначи двама съдии в Районен съд – Ихтиман, и трети магистрат в АССГ

17 януари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 194, ал. 1 от Закона за съдебната власт закри една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Разлог, и разкри същата в Районен съд – Ихтиман, считано от 01.07.2023 г. На основание чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, Александър Трионджиев – съдия в Районен съд – Разлог, е преназначен в Районен съд – Ихтиман, считано от датата на встъпване в длъжност.

На същите основания съдийската колегия закри една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Нова Загора, и разкри същата в Районен съд – Ихтиман, като на нея е преназначена Юлиана Толева – съдия в Районен съд – Нова Загора, считано от датата на встъпване в длъжност.

На преназначените по този ред магистрати е възложено да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, ако има такива, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

На посочените основания колегията закри една щатна длъжност „съдия“ в Административен съд – Силистра, която е разкрита в Административен съд – София-град, считано от датата на встъпване в длъжност. На нея е преназначен Атанас Николов – съдия в Административен съд – Силистра. На преназначения магистрат е възложено да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.

Процедурите за преназначаване на магистрати по реда на чл. 194, ал. 1 от ЗСВ, са открити с решения на колегията по протокол № 47/13.12.2022 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд