Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС повиши магистрат в Окръжен съд - Враца

17 януари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 35, ал. 7 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. прекрати по отношение на Милена Стоянова – съдия в Районен съд – Видин, конкурсната процедура за повишаване в длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Враца – гражданска колегия, по обявения конкурс с решение на СК на ВСС по протокол № 21/02.07.2019 г. (обн. ДВ, бр. 53/05.07.2019 г.), поради постъпил отказ от участие за този орган на съдебната власт.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Съдийската колегия повиши основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт Борис Динев – съдия в Софийския районен съд, в длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Враца, считано от датата на встъпване в длъжност.

Колегията не проведе гласуване по отношение на Милена Стоянова – съдия в Районен съд – Видин, поради прекратена с решение на СК – ВСС по протокол № 1/17.01.2023 г. на основание чл. 35, ал. 7 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. конкурсна процедура за повишаване в длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Враца – гражданска колегия, във връзка с постъпил отказ от участие за този орган на съдебната власт.

На повишения магистрат е възложено да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, ако има такива, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела.

Решението, с което съдия Динев е повишен в длъжност „съдия“ в Окръжен съд – Враца, подлежи на обжалване при условията и по реда на чл. 193, ал. 8 от ЗСВ.

Съдийската колегия допусна на основание чл. 60, ал. 1 от АПК, предварително изпълнение на решението си по протокол № 1 от 17.01.2023 г., за повишаване на Борис Динев. Това решение подлежи на обжалване пред ВАС в 3-дневен срок от съобщаването му.

Колегията отложи произнасянето по реда на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ за следващите по реда на класирането кандидати за следващо заседание на СК – ВСС, до влизане в сила на решението, с което се прекрати участието в конкурса за Окръжен съд – Враца на отказалия се кандидат.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд