Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие решение относно необходимостта от дофинансиране от бюджета на съдебната власт за 2023 г. на проект „Укрепване, доразвитие и надграждане на ЕИСС“

19 януари 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет взе решение при утвърждаване на бюджета за 2023 г., съгласно приетия от Народното събрание Закон за държавния бюджет за 2023 г., при възможност да се осигури дофинансиране за сметка на бюджета на съдебната власт на изпълнението на проект „Укрепване, доразвитие и надграждане на Единната информационна система на съдилищата“ по Плана за възстановяване и устойчивост на Република България, в размер не по-голям от 6 055 972 лв.

Съгласно решението на ПВСС обществените поръчки, които следва да бъдат възложени за изпълнение на дейностите по проекта, ще бъдат обявени при условията на чл. 114 от Закона за обществените поръчки под условие, че бъде осигурено финансирането им.

За недостига на финансов ресурс за изпълнение на проекта е уведомена писмено Дирекция „Национален фонд“ в Министерство на финансите, като е поставен въпрос за възможностите и реда за дофинансиране.

Първоначално предвиденият по проекта финансов ресурс е в размер на 23 855 000 лв., като всички дейности трябва да бъдат извършени, отчетени и разплатени до 31.12.2023 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд