Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС насрочи изслушването на кандидатите в процедурата за избор на национален член на Република България и помощник на националния член в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие (Евроюст)

19 януари 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи дата – 23.02.2023 г., от 9,30 часа, за провеждане на изслушването с допуснатите кандидати в процедурата за избор на национален член от Република България и помощник на националния член в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие (Евроюст).

Изслушването ще се проведе в сградата на ВСС в гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 12, етаж 3, зала 312.

Гласуването на кандидатите, съгласно чл. 16 от Правилата за избор на национален член от Република България в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие, ще се проведе същия ден. Решенията ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС.

До участие в процедурата са допуснати петима кандидати: Ангелина Лазарова – съдия в Апелативен съд – Варна, Бисерка Стоянова – следовател, завеждащ отдел 01 „Специализиран“ в Националната следствена служба, Димитър Халачев – следовател в Следствения отдел при Софийска градска прокуратура, Ивайло Илиев – прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил и европейски делегиран прокурор, и Светослава Пенчева – прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд