Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви конкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и конкурс за заемане на 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури

25 януари 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви, на основание чл. 180, във връзка с чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, конкурс за заемане на 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури, по 1 в районните прокуратури в градовете Костинброд, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Варна, Добрич, Бургас, Сливен и Ямбол, 2 длъжности в Районна прокуратура – Благоевград и 5 в Софийска районна прокуратура.

Колегията обяви конкурс за заемане на 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури, по 1 в Окръжните следствени отдели в Окръжните прокуратури в градовете Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Силистра, Бургас и Сливен, 2 длъжности в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Благоевград и 4 в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.

В 14-дневен срок от датата на обнародването на обявите в „Държавен вестник“, кандидатите подават заявленията и приложените към тях документи лично или от писмено упълномощен негов представител в администрацията на Висшия съдебен съвет; по електронен път с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет. При подаване на заявлението по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо при изпращането. Заявления, подадени след срока, не се разглеждат.

Допълнителна информация ще бъде публикувана на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел „Конкурсни процедури“.

Обявяването на двата конкурса е след единодушното приемане на извършеното планиране за календарната 2023 г., като на основание чл. 179 от ЗСВ, Колегията обяви 44 длъжности „младши прокурор" в районните прокуратури и 34 длъжности „младши следовател" в следствените отдели в окръжните прокуратури, и планира на основание чл. 177 от ЗСВ, 19 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури и 15 длъжности „младши следовател“ в следствените отдели в окръжните прокуратури.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд