Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС възложи на дирекция „Конкурси на магистрати“ в АВСС поддържането на регистъра на командированите в органите на съдебната власт

16 февруари 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет отмени разпоредбата на чл. 72, т. 5, б. „г“ от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация (Правилника) и допълни разпоредбата на чл. 73, т. 9, б. „г“ от Правилника със следния текст: „Поддържа регистъра на командированите в органите на съдебната власт магистрати“.

Решението е по предложение на Съдийската колегия на ВСС, която прие за целесъобразно, служителите от дирекция „Конкурси на магистрати“ да поддържат чрез съответните отдели „Конкурси на съдии“ и „Конкурси на прокурори и следователи“ кадровите досиета на съдиите, прокурорите и следователите като въвеждат данните в регистъра на командированите в органите на съдебната власт магистрати.

С решението на ПВСС се променя досегашната практика, според която данните в регистъра на командированите в органите на съдебната власт магистрати се вписват от служители на отдел „Статистически анализ и обработка на данни“ в дирекция „Информационни технологии и съдебна статистика“. Промяната ще осигури ефективен контрол за достоверността на данните в Регистъра.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд