Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС съгласува РМС за безвъзмездно предоставяне на част от имот в Силистра за управление на съдебната власт

16 февруари 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет съгласува на основание чл. 34, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерски съвет и на неговата администрация, материалите, изпратени с писмо от 07.02.2023 г., от главния секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, относно проект на Решение на Министерски съвет за безвъзмездно предоставяне за управление на част от имот – публична държавна собственост, на Висшия съдебен съвет за нуждите на Административен съд – Силистра, Окръжен съд – Силистра и Районен съд – Силистра.

Решението ще бъде изпратено на главния секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, по компетентност. То е част от процедурата по придобиване от ВСС за безвъзмездно управление на част от посочения имот, за която Министерството на правосъдието изрично е заявило, че е с отпаднала необходимост. Процедурата е инициирана от ВСС в изпълнение на решение на ПВСС по протокол № 33/17.11.2022 г., т. 21, и е свързана със заявените от ВСС пред МРРБ инвестиционни намерения по отношение на имота, които ще се реализират със средства, предвидени по бюджета на съдебната власт.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд