Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС уважи възраженията на двама съдии срещу изготвените им атестационни оценки, атестира осем магистрати, като двама придобиха статут на несменяемост

21 февруари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 205, ал. 2 от Закона за съдебната власт изслуша и уважи частично възражението на Петя Алексиева – съдия в Софийски градски съд, срещу изготвената ѝ комплексна оценки от извънредно атестиране. На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ е проведено извънредно атестиране на съдия Алексиева, като е приета комплексна оценка „много добра“ – 99 точки.

Колегията уважи също възражението на Васил Александров – съдия в Софийския районен съд, срещу изготвената му комплексна оценка от атестиране за придобиване статут на несменяемост. На основание чл. 196, ал.1, т. 2 от ЗСВ е проведено атестиране за придобиване статут на несменяемост на съдия Александров, като на основание чл. 205, ал. 4, т. 1 от ЗСВ е определена комплексна оценка „много добра“ – 100 точки, и той придобива статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

На същите основания е проведено атестиране за придобиване статут на несменяемост на Никола Кънчев – съдия в Софийския районен съд, като е приета комплексна оценка „много добра“ и той придобива статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

Колегията проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ периодично атестиране на Николинка Крумова – съдия в Районен съд – Оряхово, на Яница Събева-Ченалова – съдия в Окръжен съд – Сливен, на Даниела Гунева – съдия в Административен съд – София-град, и прие за всеки от тях комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ е проведено извънредно атестиране на Росица Стоева – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Ямбол, и на Светла Янкова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Нови Пазар, като е приета комплексна оценка „много добра“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд