Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС оптимизира длъжностите за съдебни служители в 16 съдилища

21 февруари 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от Закона за съдебната власт, определи броя на съдебните служители във Върховния касационен съд от 199 на 201 щатни бройки, считано от датата на решението. Увеличението се прави чрез трансформиране на 4 щатни бройки – по една за длъжности „началник отдел „Съвет към председателя на ВКС“, „ръководител сектор „Правен и човешки ресурси“, „експерт – юрисконсулт“ и „домакин“, в 6 щатни бройки – по една за длъжности „съдебен помощник“, „специалист – административен сътрудник“, „специалист – координация аналитични дейности“, „съдебен секретар“, „куриер“ и „чистач“.

На посочените основания колегията определи броя на съдебните служители в Административен съд – Варна от 81 щ. бр. на 80 щ. бр., считано от 01.02.2023 г., чрез трансформиране на 1 свободна щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ и 1 щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“ в 1 щ. бр. за длъжност „съдебен помощник“. Броят на съдебните служители в Софийския районен съд е определен на 667 щатни бройки, считано от датата на вземане на решението, като се съкращават 2 щ. бр. за длъжност „системен администратор“ и се трансформират 4 свободни щатни бройки за длъжност „системен администратор“ в 6 щатни бройки за длъжност „съдебен деловодител“.

Колегията съкрати по 1 свободна щатна бройка за длъжност „съдебен секретар“ по щата на Районен съд – Видин, на Районен съд – Пирдоп, на Окръжен съд – Шумен, Районен съд – Ямбол, Районен съд – Кърджали, и по 1 свободна щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ по щата на Районен съд – Шумен, на Окръжен съд – Враца, считано от датата на вземане на решението. Съкратена е също една свободна щ. бр. „съдебен архивар“ по щата на Районен съд – Габрово, считано от датата на вземане на решението.

Колегията разкри 4 щатни бройки за длъжности „съдебен помощник“, „управител сгради“, „работник поддръжка сгради“ и „чистач“ по щата на Административен съд – Благоевград, както и 1 щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“ по щата на Районен съд – Чепеларе, и на Районен съд – Тетевен, 1 щ. бр. за длъжност „съдебен деловодител“ по щата на Районен съд – Кубрат, и 1 щ. бр. за длъжност „съдебен помощник“ в Окръжен съд – Кюстендил.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд