Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС командирова магистрати за участие в среща на ЕСМГТД

7 март 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет командирова магистрати за участие в редовна среща на лицата за контакт на Европейската съдебна мрежа по граждански и търговски дела, която ще се проведе на 13 и 14 март 2023 г. в гр. Брюксел, Белгия. Участие в нея ще вземат Весела Гълъбова-Илиева – заместник-председател на Районен съд – варна и национално лице за контакт по граждански дела на ЕСМГТДРБ, и Диян Атанасов – съдия в Районен съд – Габрово и член на Мрежата.

Програмата на срещата предвижда представяне на актуализация на състоянието на Хагските конвенции от 1980 г. и 1996 г. и дискусия за синергията между Международната хагска мрежа на съдиите и ЕСМ. Ще бъдат презентирани Европейската мрежа за настойничество, порталът за Е-правосъдие на Европейската комисия, преглед на скорошната съдебна практика на Съда на ЕС, дигитализацията на съдебното сътрудничество и други.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд