Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
314 кандидати се явиха на писмения изпит за първоначално назначаване на 28 длъжности „прокурор“ в 11 районни прокуратури

11 март 2023 година

Днес, в аудитория № 272 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда писмения изпит по обявения, с решение на Прокурорската колегия на ВСС по Протокол № 44/30.11.2022 г. (обн. ДВ, бр. 96/02.12.2022 г.), конкурс за първоначално назначаване и заемане на 28 длъжности „прокурор“ в 11 районни прокуратури. Осем длъжности са обявени за Районна прокуратура – Бургас, четири за Районна прокуратура – Благоевград, по три за Софийска районна прокуратура и за тази в Смолян, по две за районните прокуратури в Кюстендил, Монтана и Костинброд, и по една за тези в Пазарджик, Велико Търново, Враца и Търговище.

От допуснатите до участие в конкурса 377 кандидати, на писмения изпит се явиха 314.

В 09,00 ч., в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидатите, се изтеглиха казусът по наказателноправни науки и теста по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават.

Кандидатите получили оценка не по-ниска от много добър "4,50" както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на страницата му в интернет в тридневен срок от подписването на протокола от комисията по провеждането му.

Пожелаваме успех на всички кандидати!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд