Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС попълни състава на конкурсните комисии по конкурса за младши съдии в окръжните съдилища

14 март 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет измени одобрените с решение по протокол № 8/07.03.2023 г., т. 10.1, поименни списъци на магистрати от окръжните съдилища, предложени по реда на чл. 183, ал. 4 от Закона за съдебната власт, отговарящи на условията на чл. 183, ал. 2, т. 1 и ал. 5 от ЗСВ, които да вземат участие в конкурсните комисии по обявения конкурс за младши съдии в окръжните съдилища, като изключи магистрат, встъпил в длъжност „административен ръководител – председател“, тъй като не отговаря на условията на чл. 189, ал. 9, т. 3 от ЗСВ.

Колегията допълни поименния списък на хабилитираните учени, които да вземат участие в конкурсната комисия по посочения конкурс, като включи доц. д-р Ралица Костадинова – хабилитиран учен по наказателноправни науки в Нов български университет.

В състава на втора конкурсна комисия е определена чрез жребий Хрипсиме Мъгърдичян – съдия в Софийски градски съд, на мястото на Ивайло Георгиев – съдия в Окръжен съд – София, поради постъпил отвод. Конкурсът за младши съдии в окръжните съдилища, е обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 3/31.01.2023 г. (обн. ДВ, бр. 12/03.02.2023 г.).

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд