Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС избра Огнян Гълъбов за административен ръководител – председател на Районен съд – Димитровград

28 март 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Огнян Гълъбов за административен ръководител – председател на Районен съд – Димитровград.

Огнян Гълъбов има над 22 години юридически стаж. Кариерата му в органите на съдебната власт започва на 01.12.2000 г., като младши прокурор в Районна прокуратура – Димитровград, след което е прокурор там. От 04.01.2010 г. и към настоящия момент е съдия в Районен съд – Димитровград.

Съдия Гълъбов посочи като мотив да кандидатства за длъжността това, че познава в детайли работата на отделните звена на съда, както и възможностите на всеки един от работещите в него служители. Разчита на дългогодишния си професионален опит, както и на подкрепата и доверието на съдиите и служителите от съда.

Според него успешното управление на съда може да бъде реализирано чрез продължаване работата по квалификацията на съдиите и съдебните служители, чрез провеждането на общи събрания, чрез популяризиране дейността на съда, като това следва да става чрез надлежно и своевременно подаване на информация към служителя „връзки с обществеността“ при Окръжен съд – Хасково. Планира ремонт на сградата, в която се помещава съда и обособяване на адвокатска стая.

Боян Магдалинчев – представляващ ВСС, Галина Захарова – председател на Върховния касационен съд и Цветинка Пашкунова – член на ВСС, поставиха въпроси на Огнян Гълъбов за оценката му за правораздаването в Районен съд – Димитровград, какви са проблемите и предизвикателствата, както и какви мерки би предприел като ръководител по отношение на натовареността за обезпечаване на качествено и срочно правораздаване. Те поискаха мнението му по кой вид граждански дела могат да бъдат разглеждани от наказателни съдии, както и какъв е микроклиматът между съдии и служители.

Подкрепа за Огнян Гълъбов заявиха Боян Магдалинчев – представляващ ВСС и Цветинка Пашкунова – член на ВСС, като посочиха, че той е диалогичен и толерантен, демонстрира искреност и съпричастност към проблемите на съда. Изтъкнаха, че е човек, които се съобразява с мнението на колегите си, че се е консултирал с всички съдии, и се е уверил в тяхната подкрепа преди да се кандидатира за председател.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд