Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет актуализира поименните списъци на гражданските и на наказателните съдии във връзка с изпитите за младшите съдии в края на обучението в Националния институт на правосъдието

28.03.2023 г.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет измени одобрените с решение по протокол № 10/21.03.2023 г., т. 8, поименни списъци на гражданските и на наказателните съдии от апелативните и окръжните съдилища, отговарящи на условията на чл. 258, ал. 3, изр. 2-ро от ЗСВ, и чл. 4, изр. 2-ро и чл. 8, ал. 1 от Правилата за организацията и реда за провеждане на изпитите на кандидатите за младши съдии в края на обучението в Националния институт на правосъдието, като изключи Деница Петкова, поради възстановяването ѝ на длъжност „съдия“ в Районен съд – Добрич, считано от 17.03.2023 г.

Поради постъпили отводи, Колегията определи за редовни членове на изпитната комисия за младши съдии по гражданско право и процес – Жанета Георгиева – съдия в Окръжен съд – Плевен и Мариана Димитрова – съдия в Окръжен съд – Пазарджик. За редовни членове на комисията, чрез жребий са определени Златка Чолева – съдия в Софийски градски съд, и Татяна Бетова – съдия в Окръжен съд – Плевен, както и Поля Данкова – съдия в Окръжен съд – Ловеч и Диана Митева – съдия в Окръжен съд – Варна, за резервни членове.

Съдийската колегия включи Андрей Ангелов – съдия в Софийски градски съд и Екатерина Роглекова – съдия в Окръжен съд – Пловдив, като редовни членове на изпитната комисия за младши съдии по наказателно право и процес, поради постъпили отводи. По същата причина чрез жребий, за редовни членове на комисията са определени Даниела Талева – съдия в Софийски градски съд и Васил Гатов – съдия в Апелативен  съд – Пловдив, както и Петър Гунчев – съдия в Софийски градски съд и Мариана Георгиева – зам.-председател на Окръжен съд – Шумен, за резервни членове.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд