Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС единодушно избра Атанас Динков за втори мандат административен ръководител на Районен съд – Чирпан

11 април 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Атанас Динков за втори мандат административен ръководител – председател на Районен съд – Чирпан. Той има над 25 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата му започва като следовател в периода 24.10.1997 г. – 27.10.2005 г., след което е прокурор в Районна прокуратура – Казанлък. От 28.08.2008 г. е съдия в Районен съд – Чирпан, а в периода 01.06.2017 г. – 01.06.2022 г. е негов административен ръководител. От 02.06.2022 г. изпълнява функциите на административен ръководител на съда.

Съдия Динков кандидатства за длъжността с удовлетворение от постигнатите резултати в първия му ръководен мандат и полученото доверие и подкрепа от колегите. Отбелязва също изградените умения и опит при вземане на управленски решения и координация на отделните звена, както и преодолените трудности при кадровото и ресурсно обезпечаване на съда. Той заявява намерение да запази достигнатото професионално ниво на работа и колегиална атмосфера. Като цели за развитие на институцията посочва оптимизиране на управлението на съда, гарантиране на качественото правосъдие, развитие на човешките ресурси, запазването на законосъобразното и ефективно изразходване на финансовите средства, активно управление на материално-техническата база, както и повишаване на доверието на обществото в институцията. За тяхното постигане са набелязани мерки като осъществяване на контрол върху работата на администрацията и ежемесечен контрол по отношение на ненасрочени дела, неизготвени в срок съдебни актове, спрени дела и други, чието разглеждане е продължило повече от една година. Предвид изключително високата натовареност, съдия Динков посочва необходимост от увеличаване на щата на магистратите в Районен съд – Чирпан. Той планира организиране на работни срещи с представители на районните съдилища в областта, с Окръжен съд – Стара Загора и Административен съд – Стара Загора за анализиране и уеднаквяване на съдебната практика, както и провеждане на периодични срещи с председателите на други съдилища за обсъждане на проблеми в работата, обмен на идеи и добри практики. Предвижда се насърчаване на магистратите и съдебните служители да участват в семинари за повишаване на професионалната им квалификация и запазване на практиката участниците в обучения да запознават колегите с получената информация. Кандидатът е ангажиран с информационно и технологично модернизиране на съда с цел постигане на по-високо ниво на достъпност. Той ще продължи провеждането на срещи с кметовете и кметските наместници за обсъждане на пропуски при връчване и оформяне на съдебни книжа, включително за запознаване с действащата нормативна уредба.

Подкрепа за Атанас Динков заяви Цветинка Пашкунова – член на ВСС, като се мотивира с неговата дългогодишна кариера в органите на съдебната власт, успешния първи мандат на административен ръководител, и показаните лични качества като диалогичност, висок морал и почтеност. Посочена бе заявената от общото събрание на съдиите единодушна подкрепа за неговата кандидатура.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд