Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет се произнесе във връзка с дисциплинарната си дейност

19 април 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 55, ал. 1 от АПК, във връзка с чл. 328 от ЗСВ, реши да възобнови производството по дисциплинарно дело № 12 от 2020 г. по описа на ВСС срещу Георги Асенов – прокурор във Върховна касационна прокуратура.

Във връзка с направено предложение от и.ф. административния ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура  – Ловеч, за продължаване на дисциплинарното производство, образувано срещу Снежа Георгиева – Димитрова – прокурор в Районна прокуратура – Ловеч, Териториално отделение - Троян и налагане на дисциплинарно наказание, Колегията, на основание чл. 316, ал. 2 от ЗСВ, указа на и.ф. административния ръководител на Районна прокуратура - Ловеч, че в едноседмичен срок от получаване на съобщението, следва да отстрани недостатъците в направеното предложение, като посочи обстоятелства, които водят до определяне на дисциплинарно наказание от предвидените в чл. 308, ал. 1, т. 2 - 4 от ЗСВ, с оглед направеното искане за продължаване на образуваното дисциплинарно производство по реда на чл. 316 - 322 от ЗСВ.

Колегията взе решение да образува дисциплинарно производство, за налагане на дисциплинарно наказание на Снежа Георгиева – Димитрова, като избра чрез жребий дисциплинарен състав с председател и докладчик Светлана Бошнакова и членове Евгени Иванов и Огнян Дамянов. Гласуването е при направен отвод на Йордан Стоев – член на Висшия съдебен съвет.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд