СЪОБЩЕНИЯ И ОБЯВИ
Съобщения
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

ОБЯВА

за участие на български магистрати и съдебни служители в процедура подбор на правителствен съветник за правителството на Молдова – EU High Level Adviser in Moldova on Justice and Prosecution Service (Съветник на ЕС на високо равнище в Молдова относно правосъдието и прокуратурата) с краен срок за кандидатстване – 12.00 часа на 02 май 2023 г.

Инструментът на Европейския съюз за техническа помощ и обмен на информация (TAIEX) обявява процедура за подбор на български магистрати и съдебни служители за кандидати за правителствен съветник за правителството на Молдова – EU High Level Adviser in Moldova on Justice and Prosecution Service (Съветник на ЕС на високо равнище в Молдова относно правосъдието и прокуратурата).

Съветникът на високо равнище (СВР) ще предоставя съвети по политиките главно на Министерството на правосъдието, прокуратурата (Главната прокуратура, Прокуратурата за борба с корупцията, Прокуратурата за организираната престъпност и особените дела) и други институции, свързани с правосъдието (напр. Националният институт на правосъдието, Висшият съвет на магистратите и др.). СВР ще има за цел да подобри координацията и сътрудничеството между тях и да увеличи степента на изпълнение на секторните реформи. Местоработата е гр. Кишинев, като задълженията на заемащия тази длъжност се уреждат с договор от 12 месеца с възможност за удължаване до 01.01.2025 г.

Кандидатите за съветник на високо равнище трябва да притежават високи нравствени качества, най-малко 10 години професионален опит, свързан с целите на съветите на високо равнище по политиките в сектора на правосъдието в публични институции на държавите-членки на ЕС или подобни международни организации и органи, както и свободно да владеят устно и писмено английски език. Подробна информация относно изискванията към кандидатите, техните служебни задължения, подбора и защитата на личните данни се съдържат в следните документи:

Желаещите да кандидатстват следва да изпратят автобиография по европейски образец и мотивационно писмо на английски език по електронна поща директно на адрес A.Zaharidov@government.bg, не по-късно от 12.00 часа на 02 май 2023 г. Кандидатите следва да включат следното изречение в мотивационното си писмо: “I agree that my CV and this covering letter can be shared with the relevant national authorities in the Republic of Moldova

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд