Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС разгледа откази на кандидати за първоначално назначаване в районните съдилища

30 май 2023 година

По отношение на Анна Малинова е прекратена конкурсната процедура за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища по обявения конкурс с решение на СК на ВСС по протокол № 2/24.01.2023 г. (обн. ДВ, бр. 9/27.01.2023 г.), поради постъпил отказ от заемане на длъжността, на която е класирана, както и от по-нататъшно участие в класирането.

Колегията уважи заявление от Диляна Гладнишка, с което прави отказ от участие в конкурсната процедура за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велинград, по обявения конкурс с решение на СК на ВСС по посочения протокол, и желае да бъде класирана на следващото си желания в Районен съд – Монтана. По отношение на Диляна Гладнишка е прекратена конкурсната процедура за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велинград, по обявения конкурс, поради постъпил отказ от участие за този орган на съдебната власт.

Решенията могат да се обжалват в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

Колегията изпрати решенията на Комисията по атестирането и конкурсите към СК за извършване на второ класиране на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища на основание чл. 29, ал. 3 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд