Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет назначи заместник-председатели на окръжните съдилища в Сливен и Русе

6 юни 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, освободи Снежана Бакалова от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Сливен.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, колегията назначи Христина Марева – съдия в Окръжен съд – Сливен, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Сливен, считано от датата на встъпване в длъжност.

Снежана Бакалова е преназначена на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, на заеманата преди назначаването ѝ за заместник-председател длъжност „съдия“ в същия съд, считано от датата на встъпване на Христина Марева в длъжност „заместник-председател“ на съда.

На основание чл. 160 във връзка с чл. 175, ал. 8, изречение първо от ЗСВ, съдийската колегия освободи Свилен Сирманов от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Русе.

Колегията назначи на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, Ралица Начева – съдия в Окръжен съд – Русе, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Русе, за Наказателно отделение, считано от датата на встъпване в длъжност.

С решението на СК на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ е преназначен Свилен Сирманов на заеманата преди назначаването му за заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Русе, длъжност „съдия“ в същия съд, считано от датата на встъпване на Ралица Начева в длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Русе.

Колегията назначи на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 и чл. 169, ал. 2 от ЗСВ, Милен Петров – съдия в Районен съд – Русе, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на съда за Гражданското отделение, считано от датата на встъпване в длъжност.

На съдия Петров е възложено да довърши започнатите с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, ако има такива, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела в Районен съд – Русе .

Кадровите решения са предложени от административните ръководители на двете съдилища.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд