Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет атестира 12 съдии, като един придоби статут на несменяемост, а четири магистрати са повишени в ранг

6 юни 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Свилена Давчева – съдия в Районен съд – Пловдив, като на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, прие комплексна оценка “много добра“. Съдия Давчева придобива статут на несменяемост, на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, считано от датата на вземане на решението.

Колегията проведе, на основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, периодично атестиране на Антоанета Симеонова – съдия в Районен съд – Троян и на Мария Райкинска – съдия в Софийски градски съд, за които е приета комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ, е проведено извънредно атестиране на Владимир Вълков и на Вергиния Мичева-Русева – съдии в Софийския градски съд, на Росица Станчева и на Мая Христова – съдии в Окръжен съд – Варна, на Ирена Петкова – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Варна, на Петя Стоянова-Владимирова – съдия в Софийския районен съд, на Миглена Йовкова – съдия в Окръжен съд – Благоевград, на Георги Чолаков – съдия в Окръжен съд – София, на Мирослава Данева-Иванова – съдия в Районен съд – Варна. На основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ за атестираните магистрати е определена комплексната оценка „много добра“.

С решение на колегията на основание чл. 234 от ЗСВ са повишени Момчил Найденов, Николай Петров, Дафина Арабаджиева и Надежда Славчева-Андонова – съдии в Районен съд – Пловдив, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, считано от датата на вземане на решението.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд