Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри и освободи Мариана Георгиева от длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Шумен

20 юни 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „а“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ поощри Мариана Георгиева – заместник на административния ръководител – заместник-председател на Окръжен съд – Шумен, с отличия „личен почетен знак първа степен – златен“, както и с парична награда в размер на 1500 лв. за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Отличията са предложени от София Радославова - административен ръководител на Окръжен съд – Шумен. Тя се мотивира с дългогодишния юридически стаж на съдия Георгиева – над 37 години, изцяло в органите на съдебната власт като магистрат и заместник-председател на Окръжен съд – Шумен. Акцентира се на създадената от нея като ръководител на наказателното отделение на съда много добра организация на работа и активното подпомагане на председателя на съда. С осъществяваното от нея срочно и законосъобразно правораздаване, е допринесла за постигане на много добрите резултати в правораздавателната дейност на съда през изминалите отчетни години.

Колегията освободи на основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Мариана Георгиева от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Шумен, считано от 02.07.2023 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд