Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС упълномощи административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна във връзка с имот в гр. Девня

22 юни 2023 година

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет даде съгласие за стартиране на процедура по реда на чл. 147а от Закона за устройство на територията (ЗУТ) за имоти, находящи се в гр. Девня, представляващи три апартамента. Процедурата е свързана с издаване на разрешение за промяна на предназначението от главния архитект на община Варна без извършване на строителни и монтажни работи.

Пленумът упълномощи административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна да представлява Висшия съдебен съвет, в качеството му на възложител по ЗУТ, да предприеме законови и фактически действия, свързани с промяна предназначението по реда на чл. 147а от ЗУТ, за посочените недвижими имоти.

Имотите са придобити от ВСС с договор за покупко-продажба от 20.03.2023 г., в изпълнение на решение на ПВСС по протокол № 28/29.09.2022 г. и във връзка с Решение № 41 от 19.01.2023 г. на Министерския съвет, с което е възложено на представляващия ВСС да сключи договор за покупка на имотите, в полза на държавата. С настоящото решение се цели промяна на предназначението на апартаментите, което представлява промяна на начина на ползването им. Те представляват преустроени и функционално обособени кабинети за работа на магистрати и съдебни служители, регистратура и деловодство, както и за прием на граждани.

Пленумът на ВСС даде съгласие да бъде осигурено за временно ползване помещение в сградата, находяща се в гр. София, бул. „Цар Борис III“ № 54, за нуждите на Административен съд – София – град. Решението се изпраща на административните ръководители на АССГ и СРС, за сведение и изпълнение. То е прието по предложение на административните ръководители на двата органа на съдебната власт и цели осигуряване на пространство на АССГ за съхранение на архивирани съдебни дела.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд