Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Георги Чинев за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас

26 юли 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Георги Чинев за „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Бургас.

Прокурор Чинев притежава над 23 години юридически стаж. Професионалната си кариера започва през 2000 г. като „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Бургас, която длъжност заема до 2001 г., след което е преназначен за „прокурор“ в същата прокуратура. От 20.02.2007 г. до 16.03.2015 г. е „заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Бургас. От 16.03.2015 г. е повишен в длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Бургас. От 21.05.2018 г. е назначен на длъжност „административен ръководител-окръжен прокурор“ на ОП – Бургас, за периода до 21.05.2023 г. Към момента прокурор Чинев е определен за и.ф. „административен ръководител-окръжен прокурор“ на ОП – Бургас.

Според становищата на Комисията по атестирането и конкурсите и Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, в работата си като прокурор той е изключително взискателен и прецизен. Като административен ръководител умело организира и ръководи работата на Окръжна прокуратура – Бургас. Георги Чинев спазва изискванията, регламентирани в Кодекса за етичното поведение на българските магистрати и притежава необходимите нравствени качества, за да бъде назначен за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас.

Личната мотивация за заемане на длъжността, прокурор Чинев формира върху натрупания му професионален опит като прокурор и административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. През мандата му като ръководител са установени устойчиви тенденции за възходящо развитие по основните показатели на дейността на прокуратурата – срочност и качество. Такива са изводите, основани на данните от докладите на Инспектората към ВСС за дейността на ОП – Бургас, за времето от 2018 г.  до 2022 г., от проверките на Апелативен съд – Бургас, както и на статистическата отчетност, намерила израз в показателите за натовареност на прокуратурите.

Приоритетно за него е, съвместно с колегите си, да съхрани и доразвие утвърдените във времето и доказали ефективността си добри практики, да установи иновативни работни модели, повишавайки по този начин още повече качеството и резултатите от работата на ОП – Бургас.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд