Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС увеличи щатната численост на администрацията във ВКС и ВАС и предложи промени в Таблицата за размера на допълнителния годишен отпуск на служителите в съдилищата

26 юли 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, по искане от председателите на Върховния касационен съд и председателя на Върховния административен съд увеличи щатната численост на съдебните служители с 4 щ. бр. чрез съкращаване на 4 свободни щатни бройки в Прокуратурата на Република България. На основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ са разкрити по две щатни бройки за длъжност „експерт“ във ВКС и ВАС. С новите експертни длъжности във ВКС ще се обезпечи работата, свързана с ежемесечното публикуване на бюлетин на съда и изготвяне на статистически справки за дейността му. Във ВАС експертните длъжности са необходими във връзка с планиране, подготовката и провеждането на обществени поръчки, както и дейността по осъществяване на връзките с обществеността.

Съдийската колегия предлага на Пленума на ВСС да измени и допълни Таблицата за размера на допълнителния годишен отпуск на съдебните служители в съдилищата на Република България, приета с решение на Пленума на ВСС по протокол № 40/07.12.2017 г., т. 50.1, считано от 01.01.2023 г., в съответствие с Класификатора на длъжностите в администрацията на съдилищата, както следва: - премества длъжността „съдебен статистик“ от част „Обща администрация“, „Експертни длъжности“ в част „Специализирана администрация“. - в част „Обща администрация“, „Експертни длъжности“ добавя нов ред за длъжност „юрисконсулт“.

Предлага се още допълнителния годишен отпуск за длъжностите „съдебен статистик“ и „юрисконсулт“ да бъде в размер на 10 работни дни.  

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд