Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС трансформира длъжности в администрацията на две прокуратури

15 август 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет даде съгласие за трансформиране на длъжности в Апелативна прокуратура – София, като една щатна бройка за длъжност „експерт, връзки с обществеността“ се преобразува в 1 щатна бройка за длъжност „системен администратор“; 1 щ. бр. за длъжност „домакин“ в 1 щ. бр. за длъжност „старши специалист-домакин“; а 1 щ. бр. за длъжност „младши специалист – административна дейност“ в 1 щ. бр. за длъжност „старши специалист – административна дейност“. С решението се съобразява, че АП – София е разположена в три отделни административни сгради, което затруднява информационното и техническото им обслужване и снабдяването с инвентар, техника и консумативи. С промените се оптимизира се дейността на прокуратурата и се обезпечава работата на магистратите и съдебните служители.

Прокурорската колегия даде съгласие за трансформиране на 1 щ. бр. за длъжност „домакин“ в 1 щ. бр. за длъжност „старши специалист – домакин“ в Окръжна прокуратура – Ямбол. С решението се отчита големият обем на задълженията по обезпечаване на дейността на Окръжна и Районна прокуратура – Ямбол, както и на разкритите две Териториални отделения в Тополовград и Елхово.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд