Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
​Висшият съдебен съвет с дълбоко прискърбие съобщава, че Мария Москова – председател на Районен съд – Царево, е сред жертвите на бедствието в гр. Царево

In memoriam

Висшият съдебен съвет с дълбоко прискърбие съобщава, че Мария Москова – председател на Районен съд – Царево, е сред жертвите на бедствието в гр. Царево.

Нейният професионален избор беше посветен на съдийската професия, която бе и нейното призвание. Кариерата ѝ започна като съдия в Районен съд – Малко Търново, където работи в периода от 2007 г. до 2009 г., а през 2010 г. беше избрана за административен ръководител на съда. В продължение на два мандата - от 2014 г. до настоящия момент, беше председател на Районен съд – Царево.

Мария Москова беше всеотдаен човек, отличен съдия и ерудиран магистрат,  уважавана и ценена както от своите колеги, така и от юридическата общност в съдебния район на Апелативен съд – Бургас.

Висшият съдебен съвет изразяват искрени съболезнования и съпричастност към семейството и близките на Мария Москова!

Поклонението пред Мария Москова ще се състои на 9 септември 2023 г. (събота) от 12.00 ч. в ритуалната зала на Гробищен парк - гр. Бургас.

Дълбок поклон пред светлата ѝ памет!

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд