Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС предлага изменение на Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България

13 септември 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внася за обсъждане в Пленума на ВСС Правилник за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България. Взето бе и решение да се публикува съобщение на интернет сайта на ВСС за липсата на постъпили становища по проекта за изменение и допълнение на нормативния акт, в срока за провеждане на обществените консултации.

С приемането на Правилника за изменение и допълнение на Правилника за администрацията на Прокуратурата на Република България се цели, оптимизиране на дейността по ръководството на администрациите на Върховна касационна прокуратура и Върховна административна прокуратура и оптимално разпределяне на функционалните задължения между ръководните длъжности в администрацията на ПРБ.

В продължение на 9 години, до последното изменение в ПАПРБ в началото на 2023 г., ръководството на администрациите е осъществявано от едно лице, заемащо длъжността „съдебен администратор на ВКП и ВАП“. С промените в Правилника се предлага премахване на длъжността „съдебен администратор на ВАП“, заради неголямата численост на служителите,  както и с цел оптимизиране на щатната численост и съблюдаване на оптимална бюджетна дисциплина. Функциите по ръководството на администрацията на ВАП се предлага да се осъществяват от съдебния администратор на ВКП.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд