Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС изрази институционална подкрепа към Станислав Седефчев – съдия от Софийски районен съд

10 октомври 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изрази институционална подкрепа към Станислав Седефчев – съдия от Софийския районен съд и остро осъди поредното посегателство и продължаващата агресия спрямо него.

Членовете на колегията заявиха възмущение от наглите, цинични и неморални действия, които представляват накърняване на независимостта на съдебната власт, заплаха срещу неговата личност и опит за намеса и въздействие при изпълнение на конституционните му задължения на съдия.

Институционалната подкрепа е изразена в изпълнение на Стандартите за независимостта на съдебната власт и Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда. За нея ще бъдат уведомени съдия Седефчев и ръководството на Софийския районен съд.

Съдийската  колегия изиска от и .ф. главния прокурор на Република България информация за движението по образуваното досъдебно производство.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд