Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет атестира дванадесет магистрати, осем придобиха статут на несменяемост, трима са повишени в ранг

 

18 октомври 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от ЗСВ, проведе атестиране на Снежана Стефанова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Разград, Мария Владимирова-Андреева – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Монтана, Атанас Доцински – следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура, Марина Николова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Перник, Господин Бумбаров – следовател в Следствен отдел в Софийска градска прокуратура и Детелина Костадинова – следовател в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Велико Търново, както и на Теодор Николов и София Димитрова – прокурори в Районна прокуратура – Перник.

На основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, прие комплексна оценка „много добра“ за магистратите и те придобиват статут на несменяемост.

Колегията, на основание чл. 234 от ЗСВ,  повиши в по-горен ранг „прокурор в АП“ Велин Воденичаров – прокурор в Районна прокуратура – Елин Пелин и Мария Вълчева-Цветкова – прокурор в Районна прокуратура – Плевен, считано от датата на вземане на решението. На същото основание е повишена Искра Манолова – прокурор в Районна прокуратура – Варна в ранг „прокурор във ВКП и ВАП“, считано от датата на вземане на решение.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ, е проведено периодично атестиране на Красимира Минчева – прокурор в Районна прокуратура – Перник и на Мирослава Чифчиева-Георгиева – заместник на административния ръководител на Районна прокуратура – Перник и на основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ, е приета комплексна оценка „много добра“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд