Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на Висшия съдебен съвет ще изслуша съдията, назначена за ad hoc прокурор, и. ф. главения прокурор, заместник-председателя на ВКС и заместник-председателя на СГС по въпроси за дейността на ad hoc прокурора

30 октомври 2023 година

Пленумът на ВСС покани за изслушване, в заседанието на Пленума, насрочено за 02.10.2023 г., Даниела Талева – съдия в Софийски градски съд, назначена на длъжност „прокурор“ във Върховна касационна прокуратура, изпълняващ функциите на прокурор за разследване на престъпления, извършени от главния прокурор или заместник на главния прокурор.

Тя трябва да изрази становище по въпроси поставени в писмо от и. ф. „главен прокурор“, заместник-председателя и ръководител на Наказателната колегия на Върховния касационен съд и заместник-председателя и ръководител на Наказателното отделение на Софийски градски съд във връзка с дейността на ad hoc прокурора. Въпросите са свързани с осигуряване на работно място, създаване на правила и на администрация за водените от ad hoc прокурора производства, с начина на предаване на преписките, тяхната обработка и съхраняване, както и със статута му.

Поканени за дебат са и вносителите на писмото Борислав Сарафов – и.д. главен прокурор,  Лада Паунова – заместник председател на ВКС и Руси Алексиев – заместник-председател на СГС.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд