Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС премести двама класирани кандидати по конкурсна процедура за районните съдилища

31 октомври 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет в приложение на разпоредбата на чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт, премести двама магистрати, класирани в конкурса за преместване в районните съдилища, обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 8/20.12.2022 г., обнародван в Държавен вестник, бр. 1/03.01.2023 г.

На основание чл. 160 и чл. 193, ал. 6 от Закона за съдебната власт, колегията премести София Монева – съдия в Районен съд – Първомай, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив, считано от 01.06.2024 г.

На същите основания е преместена Стефка Стоянова – прокурор в Районна прокуратура – Хасково, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Хасково, считано от датата на встъпване в длъжност.

На преместените магистрати е възложено да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, ако има такива, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела.

Колегията допусна на основание чл. 60, ал. 1 от АПК, предварително изпълнение на решението по протокол № 35/31.10.2023 г., с което е преместена прокурор Стоянова на длъжност „съдия“ в Районен съд - Хасково.

Решенията подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд