Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС атестира 19 съдии, като 1 придоби статут на несменяемост, и повиши в ранг 2-ма магистрат

21 ноември 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт проведе атестиране за придобиване статут на несменяемост на Таня Николова – съдия в Районен съд – Варна, и прие комплексна оценка „много добра“. На основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ, тя придобива статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ е проведено извънредно атестиране на Стела Кацарова – заместник-председател на Софийски градски съд, на Нина Янакиева – съдия в СГС, на Антони Йорданов, Полина Якимова-Илиева и Пламен Горелски – съдии в Административен съд – София-град, на Мирела Добрева-Георгиева – съдия в Административен съд – София-област, на Марияна Мицева –заместник-председател на Административен съд – Благоевград, на Мария Тодорова – съдия в Административен съд – Благоевград, на Галина Стойчева – заместник-председател на Административен съд – Кюстендил, на Габриела Христова-Декова – съдия в Административен съд – Плевен, на Иван Иванов – съдия в Апелативен съд – София, на Мария Златанова – заместник-председател на Административен съд – Пловдив, на Александър Митрев, Явор Колев и Таня Комсалова-Колева – съдии в Административен съд – Пловдив, на Румен Йосифов – заместник-председател на Административен съд – Бургас, както и на Евгения Баева – съдия в Административен съд – Варна, на Нели Дончева – съдия в Административен съд – Видин, като за всеки прие комплексна оценка „много добра“.

На основание чл. 234 от ЗСВ, са повишени Миглена Маркова – съдия в Окръжен съд – Пловдив, на място в по-горен ранг „съдия във ВКС и ВАС“, и Тодор Иванов – председател на Районен съд – Гълъбово, на място в по-горен ранг „съдия в АС“, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд