Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС поощри и освободи Жанета Недкова от длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора, предвид нейното пенсиониране

22 ноември 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, б. „б“, във връзка с чл. 304, ал. 1 от Закона за съдебната власт, поощри Жанета Недкова – прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, с отличие „личен почетен знак втора степен – сребърен“ за безупречно и високо професионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове. 

Наградата е предложена от Дичо Атанасов – административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Стара Загора. Той се мотивира с дългогодишния ѝ трудов стаж в органите на съдебната власт – над 17 години, през които е била образец за изпълнение на служебните задължения. От 14.04.1995 г. тя работи в Окръжна следствена служба – Стара Загора  като помощник-следовател и следовател, след което от 15.03.2006 г. е прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора. Със Заповед на главния прокурор от 15.01.2016 г. е поощрена с отличие „Служебна благодарност“ и грамота за проявен висок професионализъм в работата ѝ като наблюдаващ прокурор по конкретни досъдебни производства.

На основание чл. 160, във връзка с чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, Жанета Недкова е освободена от заеманата длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Стара Загора, считано от 11.12.2023 г. 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд