Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС указа на ИВСС да отстрани нередовности по предложения за образуване на дисциплинарни производства спрямо двама съдии

28 ноември 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет указа на Инспектората към ВСС, че в едноседмичен срок от получаване на съобщението следва да отстрани нередовностите в направените предложения за образуване на дисциплинарни производства за налагане на дисциплинарно наказание на Борис Динев – съдия в Окръжен съд – Враца, както и на Христо Крачунов – съдия в Административен съд – София-област. Изисква се да бъдат представени всички доказателства, относими към твърдените в предложенията факти, с които разполага и които са посочени като източници на информация при извършване на проверка, възложена със заповед № ПП-23-2/17.02.2023 г. на главния инспектор на ИВСС.

Предложенията са направени въз основа на акт изх. № ПП-23-2/08.09.2023 г. за резултати от извършена комплексна планова проверка в СРС, възложена с посочената заповед на главния инспектор на ИВСС, и се отнасят към дейността на съдия Динев като председател на 28-и едноличен съдебен състав и на съдия Крачунов като председател на 26-и едноличен съдебен състав на Софийски районен съд, I-во гражданско отделение.

Колегията уведомява ИВСС, че при неизпълнение в срок на дадените указания предложенията ще бъдат оставени без разглеждане.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд