Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ВСС ще сключи договор с „Информационно обслужване“ АД за извънгаранционна поддръжка на Централизираната система за случайно разпределение на делата

30 ноември 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да сключи договор с „Информационно обслужване“ АД за изпълнение на услуга с предмет: „Извънгаранционна поддръжка на Централизираната система за случайно разпределение на делата (ЦССРД)“ на стойност 29 520 лв. без ДДС или 35 424 лв. с ДДС за срок от 12 месеца, считано от 01.12.2023 г. На заседанието на Пленума на ВСС председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков докладва за проведената на 23.11.2023 г. среща с изпълнителния директор на „Информационно обслужване“ АД Ивайло Филипов и ръководителя на отдел „Бизнес анализ“ Николета Стоянова за обсъждане състоянието на информационната система и необходимостта от извънгаранционната ѝ поддръжка, за обезпечаване на ежедневната работа на съдилищата. Той уточни, че на 28.11.2023 г. в деловодството на ВСС е депозирано предложение от „Информационно обслужване“ АД за сключване на договор за извънгаранционна поддръжка на ЦССРД при запазване на основните параметри на изтеклия вече договор с ВСС.

По време на срещата е определен тримесечен срок за предсрочно прекратяване на договора за поддръжка, при изработване на модул за случайно разпределение на делата в Единната деловодна информационна система на административните съдилища или на единна система за случайно разпределение, съгласно чл. 360б, ал. 6 от ЗСВ. В този срок ще се  извърши миграцията на данните от ЦССРД в новоизградения модул, при установена такава необходимост, като и последващата верификация на мигрираните данни. В хода на разговорите е разяснено, че е невъзможно модул „Случайно разпределение“ да бъде отделен от ЕИСС и да бъде въведен в ЕДИС директно. Посочена е възможността за създаване на модул на база дефинирания алгоритъм за случайно разпределение използван в ЕИСС, като същият бъде интегриран в ЕДИС, така че да обслужва случайното разпределение на делата във ВАС и административните съдилища.

Във връзка с напредъка по разработваната интеграция между ЕИСС и ЕДИС, имаща за цел обмен на електронните папки по делата, разглеждани от общите и административните съдилища в случаите на обжалване, повдигане на спор за подсъдност и други, представителите на „Информационно обслужване“ АД са поели ангажимент за извършване на финални тестове на интеграционния модул до края на месец декември 2023 г., преди пускането му в реална експлоатация.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд