Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС измени и допълни Правилата за определяне и изплащане на средства за допълнителни трудови възнаграждения за случаите при командироване на магистрати

30 ноември 2023 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет измени и допълни Правилата за определяне и изплащане на средства за допълнителни трудови възнаграждения (Правилата). По предложение на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков се създаде нова алинея 2 в чл. 6 от Правилата, според която „Размерът на ДТВ за магистрати за постигнати резултати в течение на годината, командировани в по-горен съд, прокуратура или НСлС, се определя от административния ръководител по предложение на административния ръководител в органа на съдебната власт, където магистратът е командирован, като се взема предвид приноса му за резултатите, отчетени в съответния орган на съдебната власт за периода на командироването“.

В чл. 9 от Правилата се създава нова алинея 3 съгласно която „Конкретният размер на ДТВ по чл. 3, т. 2 на магистрати, командировани в по-горен съд, прокуратура или НСлС, се определя от административния ръководител по предложение на административния ръководител в органа на съдебна власт, където магистратът е командирован, при спазване на условията посочени в ал. 2.

Средствата за 2023 г. следва да се осигурят в рамките на утвърдените бюджети на органите на съдебна власт, където съответните магистрати са командировани, като се направи предложение пред Комисия „Бюджет и финанси“ за извършване на вътрешнокомпенсирани промени между бюджета на органа, където магистратът е командирован и бюджета на този органа, където магистратът е назначен по трудов договор.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд