Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Калина Чапкънова – член на ВСС, връчи наградата на Висшия съдебен съвет на отличен участник в VI-тия Национален ученически конкурс „Плакат-Костадин Отонов“

5 декември 2023 година

 

На тържествена церемония в Дома на културата – гр. Пловдив, Калина Чапкънова – член на Висшия съдебен съвет и говорител на Прокурорската колегия, връчи награда – графичен таблет, на Ясмин Рамаданова – ученичка в 11 клас на НХГ „Димитър Добрович” – Сливен. Заедно с наградата, осигурена от ВСС, тя получи и поздравителен адрес от представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, в който се казва, че нейното „послание за правото на глас, като най-силния инструмент на обществото, е насочено към всички, а не само към младите хора на прага на пълнолетието“.

Ясмин Рамаданова е класирана на четвърто място от конкурсната комисия на VI-тия Национален ученически конкурс „Плакат-Костадин Отонов“, в който участваха 69 ученици на възраст от 14 до 17 години. Като представител на Висшия съдебен съвет в журито участва г-жа Калина Чапкънова. Отличените творби на наградените ученици и другите участници от училищата по изкуства към Министерство на културата  са включени в изложбата „Държава. Право. Личност“, която също бе открита днес и ще продължи до 22 декември 2023 г.

Организатори на конкурса през 2023 г. са: Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Министерството на културата на Република България. Съорганизатори са: Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура-Пловдив.Сред партньорите са  Община Пловдив, Националната художествена академия-София, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство-Пловдив, Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" и други.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд