Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри десет съдии с парични награди за висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и поставените професионални задачи във връзка с оптимизацията на ЕИСС

19 декември 2023 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри, на основание чл. 304, ал. 1 от ЗСВ във връзка с чл. 303, ал. 3, т. 1 от ЗСВ, десет съдии с парична награда в размер на по 1000 лв., за проявен висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения и поставените професионални задачи, във връзка с изпълнението на предложенията за оптимизация на Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС), изготвяни в изпълнение на решение на Пленума на ВСС (ПВСС) по т. 1.4 от Протокол № 23/16.09.2020 г. През същата година правомощията на работната група са допълнени със синхронизиране и усъвършенстване на работата на ЕИСС, които задачи се предоставят на „Информационно обслужване“ АД за доработване и изпълнение.

Поощрени са Тотка Димитрова – съдия във Върховния касационен съд и председател на 1-во търговско отделение; Мими Фурнаджиева – заместник-председател на Върховния касационен съд и ръководител на гражданска колегия; Бисер Троянов – съдия във ВКС; Мария Бойчева – съдия в Софийски градски съд; Кирил Петров – съдия в Софийски районен съд; Михаил Алексов – председател на Районен съд – Перник; Габриела Дянкова-Тричкова – съдия в Районен съд – Благоевград; Мария Терзийска – заместник-председател на Окръжен съд – Варна; Магдалена Давидова-Янева – председател на Районен съд – Варна.

Поощрените съдии са членове на работната група за проследяващ мониторинг по отношение на изпълнението на предложенията на съдилищата за оптимизация  на ЕИСС, сформирана с решение на ПВСС през 2020 г. Те са отличени по предложение от членовете на Съдийската колегия – Вероника Имова, Драгомир Кояджиков и Боян Новански.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд