Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС прие за окончателно прилагане Правилата за измерване на натовареността на прокурорите и на индивидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател, приети през 2019 г.

20 декември 2023 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие за окончателно прилагане, считано от 01.01.2024 г., Правилата за измерване на натовареността на прокурорите и на индивидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател, приети за тестово прилагане от Прокурорската колегия на ВСС с решение по т. 36, протокол № 31/18.12.2019 г.

Колегията отмени Правилата за измерване на натовареността на прокурорите и на индидуалната натовареност на всеки прокурор и следовател, приети с решение на ВСС по т. 39, протокол № 60/11.12.2014 г., считано от 01.01.2024 г.

Информацията, публикувана на интернет страницата на ВСС ще бъде актуализирана съобразно решенията.

Предложението съобразява, че вече четири години се прилагат паралелно приетите през 2019 г. Правила, заедно с действащите от 2014 г. След проведено запитване в страната и направени предложения от различни административни ръководители, както и на Национално съвещание на административните ръководители на апелативните и окръжните прокуратури са изразени положителни становища относно въвеждането в действие за официално отчитане на натовареността тестово прилаганите Правила, приети през 2019 г. Застъпено е виждането, че тестово прилаганите и към настоящия момент Правила в по-адекватна степен отразяват реалната натовареност на магистратите и прокурорите.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд