Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на ВСС, определи състава на конкурсната комисия за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища, както и дата за провеждане на писмения изпит

23 януари 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) взе решение писменият изпит по конкурса за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища, обявен с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 43/19.12.2023 г. (oбн. ДВ, бр. 1/02.01.2024 г.) да се проведе на 24 февруари 2024 г. (събота), от 09.00 ч. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Решението ще се обнародва в „Държавен вестник“, публикува в един централен всекидневник, както и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Колегията одобри и обяви поименни списъци на съдии от окръжните съдилища, както и на хабилитираните учени по гражданскоправни и наказателноправни науки, които да вземат участие в конкурсната комисия. Чрез жребий, на основание чл. 183, ал. 3 от ЗСВ и чл. 183, ал. 2, т. 1 от ЗСВ във връзка с чл. 13, ал. 1 и ал. 5, т. 1 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт е определен поименният състав на конкурсната комисия, както следва:

Редовни членове:

- Гергана Христова-Коюмджиева - съдия в Софийски градски съд (гражданска материя);

- Георги Янев - съдия в Окръжен съд  - Благоевград (гражданска материя);

- Стоян Попов - съдия в Окръжен съд  - Варна (наказателна материя);

- Красимир Комсалов - съдия в Окръжен съд  - Пазарджик (наказателна материя);

- проф. д-р Юлиана Матеева - хабилитиран учен по наказателноправни науки във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Резервни членове са:

- Михаил Малчев - съдия в Софийски градски съд (гражданска материя);

- Пламен Стефанов - съдия в Окръжен съд  - Сливен (наказателна материя);

- доц. д-р Анета Антонова - хабилитиран учен по гражданскоправни науки в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Документи за участие в конкурса са подали около 480 кандидати, докато миналата година в аналогичния конкурс са участвали 523 души.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд