Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на ВСС, откри процедури за избор на административни ръководители на 9 съдилища и определи дата за събеседване с кандидата за председател на Районен съд - Мадан

23 януари 2024 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) откри, на основание чл. 167, ал. 2 във връзка с чл. 194а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, процедури за избор на административни ръководители на Окръжен съд – Габрово и на районните съдилища в градовете Кула, Момчилград, Силистра, Сливница, Берковица, Мездра, Оряхово и Тервел.

Свободни са длъжностите за председатели на районните съдилища в Берковица, Мездра, Оряхово и Тервел, а другите предстои да бъдат овакантени през месеците март и април 2024 г.

В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в „Държавен вестник“ предложения за назначаване на административни ръководители на съответния орган на съдебната власт могат да се подават в администрацията на ВСС; с квалифициран електронен подпис на официалния имейл адрес на Висшия съдебен съвет – vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор на официалния адрес на Висшия съдебен съвет.

Днес бе определена и дата – 13.02.2024 г., за провеждане на събеседване с допуснатия кандидат в процедурата за избор на административен ръководител - председател на Районен съд – Мадан – Димитър Стратиев – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Смолян.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд