Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на ВСС, поощри Валери Събев - съдия в Районен съд – Несебър

23 януари 2024 година

Съдийската колегия, изпълняваща функциите на ВСС, поощри, на основание чл. 304, ал. 1 във връзка с чл. 303, ал. 2, т. 1 от ЗСВ, Валери Събев - съдия в Районен съд – Несебър, с отличие „служебна благодарност и грамота, за проявен висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества“.

Съдия Събев е поощрен по предложение от Росица Темелкова - председател на Окръжен съд – Бургас, във връзка с Акт за резултати от извършена контролна планова проверка по граждански дела от ИВСС за периода 2021 и 2022 г. в Районен съд – Несебър. В Акта е обърнато особено внимание на правораздавателната дейност на съдия Събев, като са отчетени отлични показатели, без допуснати просрочия през проверявания период. За двете години са му разпределени общо 1453 бр. дела, като заедно с несвършени от минал период е разгледал 1 653 дела и приключил 1445 броя.

Проверяващият екип е отчел, че през годините, както и към момента на проверката, съдия Събев работи компетентно, задълбочено и активно, което налага извод за образцово изпълнение на служебните му задължения. Той е изготвил три преюдициални запитвания, отправени до Съда на Европейския съюз, по граждански и наказателни дела, образувани пред Районен съд – Несебър. Въпреки високата действителна натовареност при разглеждане и приключване на делата, той е участвал като преподавател в обучения, организирани от НИП, както и в работни групи и изследователски общности, свързани с анализ на съдебната практика по някои производства по закона за наследството и семейния кодекс.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд