Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функции на ВСС, отложи избора на административен ръководител на Районен съд – Луковит

30 януари 2024 година

Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), отложи за 05.03.2024 г. избора на административен ръководител – председател на Районен съд – Луковит. В този срок трябва да бъде проведено общо събрание на съдиите за изслушване на допуснатия за участие в процедурата кандидат Венцислав Вълчев - изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на съда.

При извършената служебна справка и от изявленията на кандидата, колегията установи, че процедурата по изслушването му от общото събрание на Районен съд – Луковит е проведена преди подаването във ВСС на заявление за участие. Предвид това изслушването пред общото събрание не е пълноценно проведено, съгласно чл. 194а, ал. 7 от Закона за съдебната власт, във връзка с чл. 50, ал. 2 от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд