Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на ВСС, атестира 7 магистрати, като 3 придобиха статут на несменяемост, а 5 са повишени в ранг

30 януари 2024 година

Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.), проведе на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, атестиране за придобиване статут на несменяемост на Симона Кирилова и Ивайло Колев – съдии в Районен съд – Перник, както и на Анна Дъбова – съдия в Районен съд – Пловдив. На основание чл. 206, ал. 1 от ЗСВ за магистратите е приета комплексна оценка „много добра“ и те придобиват на основание чл. 207, ал. 1 от ЗСВ статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението. 

На основание чл. 196, ал. 1, т. 3 от ЗСВ колегията проведе периодично атестиране на Михаела Боева – съдия в Районен съд – Пловдив и на Станимира Иванова – съдия в Районен съд – Бургас, за които е приета комплексна оценка „много добра“.

Извънредно атестиране на основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 197, ал. 5, т. 1 от ЗСВ е проведено на  Валентин Бойкинов и на Жаклин Петрова-Комитова – съдии в Софийски градски съд, като е приета комплексна оценка „много добра“.

Съдийската колегия повиши на основание чл. 234 от ЗСВ Елица Орманова и Иван Йорданов – съдии в Районен съд – Лом, на място в по-горен ранг „съдия в ОС“, а Ваня Тенева – съдия в Районен съд – Стара Загора, и Ангел Павлов – съдия в Софийския районен съд, са повишени на място в по-горен ранг „съдия в АС“, считано от датата на вземане на решението.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд