Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, обяви конкурс за заемане на 20 длъжности „младши съдия“ в окръжните съдилища

30 януари 2024 година

Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висшия съдебен съвет на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), обяви, на основание чл. 179 от ЗСВ, 20 длъжности „младши съдия" в окръжните съдилища. Колегията остави без уважение искането от председателя на Окръжен съд – Бургас за разкриване на 1 длъжност „младши съдия“ в органа. На основание чл. 177 от ЗСВ обявените длъжности в СГС и 11 окръжни съдилища са планирани, като с решение от днес  на основание чл. 180, ал. 1 и чл. 176, ал. 1, т. 1 от ЗСВ, е обявен конкурс за заемане на 20 длъжности „младши съдия" в окръжните съдилища, както следва:

- Софийски градски съд - 7 длъжности;

- Окръжен съд - Враца  - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Перник - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Пловдив - 2 длъжности;

- Окръжен съд - Смолян - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Сливен - 1 длъжност;

- Окръжен съд – Ямбол - 1 длъжност;

-  Окръжен съд - Варна - 2 длъжности;

-  Окръжен съд - Разград - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Търговище - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Габрово - 1 длъжност;

- Окръжен съд - Русе - 1 длъжност.

Решението за обявяване на длъжностите, както и решението за обявяване на конкурса, вкл. условията и документите за участие, ще бъдат обнародвани в „Държавен вестник“, както и ще бъдат публикувани в един централен всекидневник, и на интернет сайта на ВСС.

Колегията обсъди справка за устройването на младшите съдии с изтичащ срок по чл. 240 от ЗСВ за периода 2017 – 2023 г., която показва, че от 196 длъжности, обявени на конкурс за младши съдии, 153-ма са били назначени на длъжност „младши съдия“ в същия съдебен район, а 43-ма са назначени в друг съдебен район.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд