Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
383 КАНДИДАТИ СЕ ЯВИХА НА ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАЗНАЧАВАНЕ И ЗАЕМАНЕ НА 40 ДЛЪЖНОСТИ „съдия“ В РАЙОННИТЕ съдилища

383 КАНДИДАТИ СЕ ЯВИХА НА ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНО НАЗНАЧАВАНЕ И ЗАЕМАНЕ НА 40 ДЛЪЖНОСТИ „съдия“ В РАЙОННИТЕ съдилища

24 февруари 2024 година

 

Днес, 24 февруари 2024 година в аудитории № 272 и № 292 на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се провежда писмения изпит по обявения, с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 43/19.12.2023 г. и обн. в ДВ, бр. 1/02.01.2024 г. конкурс за заемане на 40 длъжности „съдия“ в 30 районни съдилища.

На писмения изпит се явиха 383 кандидати от общо 478 допуснати до участие в конкурса.

В 09.00 ч., в зала № 272, в присъствието на членовете на конкурсната комисия и на кандидатите, се изтегли един казус по гражданскоправни науки, един казус по наказателноправни науки, както и един тест по Право на Европейския съюз в областта на правата на човека, които кандидатите ще решават.

Писменият изпит започна в 10,37 часа и продължава 5 астрономически часа, като в тях не се включва времето за прочитане и раздаване на казусите и теста. Всеки кандидат в конкурса решава по свой избор един от двата изтеглени казуса.

Кандидатите, получили оценка не по-ниска от много добър „4,50“, както на казуса, така и на теста, ще бъдат допуснати до устен изпит.

Резултатите от писмения изпит ще бъдат обявени на общодостъпно място в сградата на Висшия съдебен съвет и на интернет страницата на ВСС в тридневен срок от подписването на протокола от комисията.

Пожелаваме успех на всички кандидати!

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд