Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, определи поименния състав на конкурсната комисия по конкурса за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури

28 февруари 2024 година

Прокурорската колегия, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр. 106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, одобри, поименен списък на магистрати от Национална следствена служба, предложени по реда на чл. 183, ал. 4 от ЗСВ, отговарящи на условията на чл. 183, ал. 2, т. 8 и ал. 5 от ЗСВ, които да вземат участие в конкурсната комисия по обявения конкурс за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури. Одобрен е също поименен списък на хабилитираните учени по наказателноправни науки за участие в конкурсната комисия.

Колегията определи чрез жребий, на основание чл. 183, ал. 3 от ЗСВ и чл. 183, ал. 2, т. 8 от ЗСВ, във връзка с чл. 13, ал. 1 и ал. 5, т. 8 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, поименния състав на конкурсната комисия по обявения конкурс за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури.

Редовни членове на комисията са, както следва:

-  Илия Илиев – следовател в Национална следствена служба;

-  Иво Иванов – следовател в Национална следствена служба;

-  Албена Гонкова – следовател в Национална следствена служба;

-  Татяна Шарланджиева-Вълчева – следовател в Национална следствена служба;

- доц. д-р Екатерина Салкова - хабилитиран учен по наказателноправни науки в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Като резервни членове са включени:

-  Петър Петров – следовател в Национална следствена служба;

- доц. д-р Николета Кузманова - хабилитиран учен по наказателноправни науки в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд