Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет, избра Стефан Петров за представляващ, определи постоянно действащите комисии и техния състав

6 март 2024 година

 

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която на основание § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.) изпълнява  функциите на Висш прокурорски съвет взе решение редовните заседания на органа да се провеждат в сряда от 11.00 часа. На основание § 31, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на НПК (обн. в ДВ бр.18/01.03.2024 г.), единодушно за представляващ Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет е избран Стефан ПетровВ случай на отсъствие на представляващия Прокурорската колегия г-н Стефан Петров със своя заповед ще определя член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, който да подписва документите, свързани с изпълнението на длъжността представляващ на органа. Прокурорската колегия определи за разпоредители по бюджета на съдебната власт с право на първи подпис – представляващия Стефан Петров и Гергана Мутафова – председател на „Бюджет и финанси и съдебна администрация“. Формирани са шест постоянни комисии към Прокурорския съвет, като с решения от днес е определен и попълнен техния състав.

В Комисия по атестирането и конкурсите участват петима членове на колегията и седем членове на Комисията по атестиране и конкурси - действащи прокурори и следователи, определени с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по т. 4 от Протокол № 36/11.10.2023 г. От страна на Прокурорската колегия в комисията участват, както следва: Огнян Дамянов – председател, членове - Стефан Петров – представляващ ПК на ВСС, Светлана Бошнакова, Пламен Найденов и Евгени Иванов.

В новосъздадената Комисия „Бюджет и финанси и съдебна администрация“ участват: Гергана Мутафова – председател, членове - Стефан Петров - представляващ ПК на ВСС, Калина Чапкънова и Георги Кузманов.

Комисия „Управление на собствеността“ е в състав: Йордан Стоев – председател, членове - Огнян Дамянов и Пламен Найденов.

Комисията по правни въпроси, информационни технологии и професионална квалификация е в състав: Калина Чапкънова – председател, членове – Гергана Мутафова и Светлана Бошнакова.

Комисията по професионална етика е в състав: Георги Кузманов – председател, членове – Йордан Стоев и Калина Чапкънова.

Комисия „Дисциплинарна дейност“ е в състав: Евгени Иванов – председател, членове – Георги Кузманов, Пламен Найденов, Йордан Стоев и Светлана Бошнакова.

Функциите за осъществяващ връзките с медиите /говорител/ на колегията ще продължи да изпълнява Калина Чапкънова, а Евгени Иванов да представлява Прокурорската колегия в Управителния съвет на Националния институт на правосъдието.

С решение от днес, на Комисията по правни въпроси, информационни технологии и професионална квалификация е възложено изготвянето на временни правила за работа на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. На представляващия колегията съвместно с председателите на комисиите е възложено да предложат структура на администрацията към Прокурорската колегия.

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд