Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, избра Боян Магдалинчев за представляващ като определи неговите правомощия и постоянно действащите комисии

7 март 2024 година

Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2024 г.) определи  Боян Магдалинчев за представляващ СК, изпълняваща функциите на ВСС, и определи неговите  правомощия. Решено бе, че при отсъствие на представляващия, той се замества от член на Съдийската колегия по старшинство, което се определя от продължителността на общия юридически стаж. Упълномощена е Вероника Имова - член на СК, да подписва документите, свързани с изпълнението на длъжността „представляващ Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. ДВ, бр. 106/22.12.2023 г.)“.

С решение на СК на ВСС е запазен съставът и действието на четири от досегашните комисии към колегията – Комисията по атестирането и конкурсите, комисия „Професионална етика“, комисия „Дисциплинарна дейност и взаимодействие с ИВСС“ и комисия „Съдебна администрация“.

Създадена е нова комисия „Бюджет и финанси“ в състав: Боян Магдалинчев, Севдалин Мавров, Цветинка Пашкунова и Олга Керелска.

В новосъздадената комисия „Управление на собствеността“ са избрани Стефан Гроздев, Олга Керелска, Боян Новански и Севдалин Мавров.

Създава се комисия „Правни въпроси“ с участие на Цветинка Пашкунова, Атанаска Дишева, Вероника Имова, Стефан Гроздев и Даниела Марчева.

Новата комисия „Информационни технологии, натовареност и  съдебна статистика“ е в състав Даниела Марчева, Атанаска Дишева, Драгомир Кояджиков, Боян Новански и Севдалин Мавров.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд